Zarząd i Rada Fundacji

mgr Aneta Fasuga – Prezes Zarządu Fundacji Togatus Pro Bono – absolwentka prawa Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie oraz administracji Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie.

Mikołaj Mucha – Członek Zarządu – Absolwent prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie. Czynny uczestnik konferencji naukowych oraz autor publikacji dotyczących tematyki odzyskiwania należności. Swoje dotychczasowe doświadczenie prawnicze w przerwach letnich od studiowania kreował w sektorze bankowym windykacji i restrukturyzacji klienta indywidualnego oraz korporacyjnego. W wolnym czasie zajmuje się pływaniem, żeglarstwem, słuchaniem muzyki ( smooth jazz ). Zwolennik dobrej książki i ciekawej publicystyki.

Kinga Oklińska – Członek Zarządu – Absolwentka Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. Od 2015 roku związana z Togatus Kancelaria Prawna Trojanowski Sławomir i Partnerzy. Odpowiada za planowanie, koordynacje działań związanych z przetargami jak również utrzymuje stały kontakt z podmiotami współpracującymi z Grupą Prawną Togatus. Została wpisana do Krajowej Listy Profesjonalnych Audytorów i Kontrolerów Wewnętrznych. Uzyskała certyfikat audytora wewnętrznego zarządzania bezpieczeństwem informacji wg PN ISO/IEC 27001:2017. Dodatkowo pełni funkcję Inspektora Ochrony Danych Osobowych na rzecz podmiotów współpracujących z Grupą Prawną Togatus. Stale pogłębia swoją wiedzę na licznych kongresach, szkoleniach i konferencjach.

mec. Sławomir Trojanowski – Przewodniczący Rady Fundacji – prawnik, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ukończył aplikację radcowską w Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Olsztynie. Były wykładowca prawa cywilnego i gospodarczego na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim. Zasiadał i zasiada jako członek, przewodniczący w radach nadzorczych spółek Skarbu Państwa, spółek komunalnych, jak i prywatnych, w tym spółek notowanych na giełdzie papierów wartościowych. Od 2006r. prowadzi Kancelarię Prawa Prywatnego TOGATUS Sławomir Trojanowski w Olsztynie, która w 2016r. została sklasyfikowana w rankingu gazety Rzeczpospolita na I miejscu jako największa w regionie podlasko-warmińsko-mazurskim.

mec. Bogdan Muzyczuk – Członek Rady Fundacji – prawnik, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ukończył aplikację radcowską w Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Olsztynie. Od 1993 r. członek Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Olsztynie, a w latach 2001-2014 jego Prezes. W przeszłości arbiter w Urzędzie Zamówień Publicznych oraz arbiter w komisji prawa autorskiego przy Ministrze Kultury. Członek rady redakcyjnej Kwartalnika Casus. Prowadzi zajęcia z aplikantami radcowskimi Okręgowej Izby Radców Prawnych w Olsztynie.

dr Jacek Janusz Mrozek – Członek Rady Fundacji – prawnik, adwokat, absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, posiadający trzy stopnie naukowe doktora, w tym stopień naukowy doktora nauk prawnych uzyskany na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Absolwent studiów podyplomowych: MBA, zarządzania, finansów i rachunkowości, kontroli, nadzoru i audytu oraz stosunków międzynarodowych i dyplomacji. Aktualnie wykładowca na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim.

Anna Bołtowicz – Członek Rady Fundacji – prawnik, absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu. Od wielu lat zajmuje się prawnymi aspektami egzekucyjnych postępowań bankowych, ubezpieczeniowych i komorniczych. Aktualnie Prezes Zarządu spółki reprezentującej poszkodowanych w postępowaniach mających na celu uzyskiwanie rekompensat.