POWIAT MIŃSKI

Fundacja TOGATUS PRO BONO w ramach zawartej umowy z powiatem mińskim realizuje zadanie publiczne tj. prowadzenie punktu nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego w roku 2020, w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (Dz. 2019 póz.294). Wskazane działanie finansowane jest ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości Rządu RP przekazanych Fundacji przez powiat miński.

Harmonogram

Punkty nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego funkcjonuje od poniedziałku do piątku, w następujących lokalizacjach i godzinach:

Dzień Godzina Adres
PONIEDZIAŁEK 8.00-12.00 Dębe Wielkie 05-311 Dębe Wielkie, ul. Szkolna 17 (budynek Przychodni Zdrowia),
WTOREK 8.00-12.00 Sulejówek 05-570 Sulejówek, ul. Armii Krajowej 21 (budynek Przychodni Miejskiej nr 2)
ŚRODA 8.00-12.00 Sulejówek 05-570 Sulejówek, ul. Armii Krajowej 21 (budynek Przychodni Miejskiej nr 2)
CZWARTEK 16.00-20.00 Halinów 05-074 Halinów, ul. A. Mickiewicza 35 (budynek Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej)
PIĄTEK 9:00-13:00 Stanisławów 05-304 Stanisławów, ul. Rynek 32 (budynek Urzędu Gminy)

Porad udzielają upoważnieni przez Fundację prawnicy, w szczególności:

Radca prawny Emilia Niezborała