POWIAT GOŁDAPSKI

Fundacja TOGATUS PRO BONO w ramach zawartej umowy z Powiatem Gołdapskim realizuje zadanie publiczne tj. prowadzenie punktu nieodpłatnej pomocy prawnej w roku 2021, w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (Dz. U. z 2020 r. poz. 2232). Wskazane działanie finansowane jest ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości Rządu RP przekazanych Fundacji przez Powiat Gołdapski.

Harmonogram

W celu skorzystania z pomocy prawnej należy przesłać mailem wniosek do prawników (wniosek do pobrania na stronie: https://powiatgoldap.pl/darmowa-pomoc-prawna-w-powiecie-goldapskim)

Kontakty do prawników:

• Poniedziałek (14.00-18.00) – Iwona Malczyk- radca prawny, doradca obywatelski: malczyk@togatus.pl, nr tel. 604-883-493
  • Wtorek (8.00-12.00) – Marta Poszewiecka- radca prawny, mediator: marta.poszewiecka@gmail.com, nr tel. 519 457 034
  • Środa (14.00-18.00) – Ewa Lelmacher- radca prawny: ewalelmacher@wp.pl, nr tel. 693 712 406
  • czwartek (15.00-19.00) – Marta Poszewiecka- radca prawny, mediator: marta.poszewiecka@gmail.com, nr tel. 519 457 034
  • Piątek (8.00-12.00) – Izabela Skindzielewska- adwokat, mediator: kancelaria.goldap@wp.pl, nr tel. 607 870 107

Z uwagi na panującą sytuację epidemiologiczną porady prawne odbywają się w trybie zdalnym – do odwołania.

DzieńGodzinaLokalizacja
Poniedziałek14.00-18.00 Ośrodek Pomocy Społecznej w Gołdapi, ul. Jaćwieska 9
Wtorek08.00-12.00 Ośrodek Pomocy Społecznej w Gołdapi, ul. Jaćwieska 9
Środa14.00-18.00 Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Gołdapi, ul. Jaćwieska 14A, 19-500 Gołdap
Czwartek15.00-19.00 Urząd Gminy w Baniach Mazurskich, ul. Konopnicka 26, 19-520 Banie Mazurskie
Piątek08.00-12.00 Urząd Gminy w Dubeninkach, ul. Dębowa 27, 19-504 Dubeninki

Porad udzielają upoważnieni przez Fundację prawnicy.