Konwersatoria z uczniami w Świnoujściu

Jak ważna jest znajomość prawa w codziennym życiu możemy się przekonać każdego dnia. Równie często przekonujemy się jak trudne są zagadnienia prawne. Dlatego celem działań Fundacji jest nie tylko udzielanie nieodpłatnych porad prawnych, ale także prowadzenie szerokich działań edukacyjnych. W ramach programu nieodpłatnej pomocy prawnej, współpracujący z Fundacją prawnicy uczestniczą w szkołach ponadgimnazjalnych w konwersatoriach. 22 maja 2017 r. miało miejsce spotkanie z uczniami ze Świnoujścia, podczas którego młodzi ludzie mogli dowiedzieć się wielu istotnych kwestii w obszarze ochrony dóbr osobistych, prawa autorskiego czy praw i wolności. Mamy nadzieje, że przekazana im wiedza okaże się przydatna.

Autor: Joanna Juchniewicz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Togatus Pro Bono w celu korzystania z usługi „Newsletter”. Oświadczam, że zapoznałem/am się z pouczeniem dotyczącym prawa dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Jestem świadom/a, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem moich danych osobowych z bazy danych Fundacji. Pełny tekst polityki prywatności oraz Regulamin.

FreshMail.pl