POWIAT MAKOWSKI

Fundacja TOGATUS PRO BONO w ramach zawartej umowy z Powiatem Makowskim realizuje zadanie publiczne tj. prowadzenie punktu nieodpłatnej pomocy prawnej i nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego w roku 2021, w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (Dz. U. z 2020 r. poz. 2232). Wskazane działanie finansowane jest ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości Rządu RP przekazanych Fundacji przez Powiat Makowski.

Harmonogram

Numer telefonu, pod którym można umówić termin wizyty prawnej: 666 646 591 (od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-16.00).

Punkt nieodpłatnej pomocy prawnej i nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego funkcjonuje od poniedziałku do piątku w Starostwie Powiatowym w Makowie Mazowieckim, ul. Rynek 1, 06-200 Maków Mazowiecki, pok. 7a.

Z uwagi na panującą sytuację epidemiologiczną porady prawne odbywają się w trybie zdalnym – do odwołania.

Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej (NPP) i Nieodpłatnego Poradnictwa Obywatelskiego (NPO):

DzieńGodzinyPunkt
Poniedziałek12:30-16:30NPP
Wtorek7:30-11:30NPP
Środa12:30-16:30NPP
Czwartek7:30-11:30NPP
Piątek12:30-16:30NPO

Porad udzielają upoważnieni przez Fundację prawnicy.